Union Jacks 12+

Union Jacks

Vyrazili jsme do nově otevřené restaurace, kterou společnými silami otevřeli Jamie Oliver a úspěšný americký šéfkuchař Chris Bianco v Londýně.

Restaurace je snadno dostupná metrem (doporučujeme vystoupit na Tottenham Court Road)‎, ale při jejím hledání je třeba zapojit smysl pro orientaci a řídit se mapami pouze okrajově, protože nedávné přeměny ulic v dané oblasti nejsou plně zachyceny na všech mapách (aspoň ne na té naší) a tak názvy ulic, které vidíte na budovách neodpovídají těm, které jsou v mapách zakreslené. Po chvíli bloudění ovšem všichni restauraci určitě najdete, stejně jako my.

Union Jacks 15+

Restaurace má prosklené zdi a tak můžete atmosféru uvnitř v restauraci nasávat už z venku. Po příchodu se nás ujala milá obsluha, která nám nabídla stůl téměř u vchodu, ale vzhledem k tomu, že jsme chtěli vidět kuchařům tak říkajíc přímo pod ruce, nechali jsme se usadit ke stolu u zdi v zadní části restaurace s parádním výhledem jak na kuchaře připravující hlavní chody tak na místo, kde se připravují dezerty. Tyto místa jsou v restauraci prostorově oddělená a u obou z nich je možné sledovat přípravu vašeho jídla od začátku až do konce.

Union Jacks 16+

Po prvním prostudování menu jsme měli chuť objednat si z něj úplně vše, ale omezeni kapacitou svého žaludku, jsme jej podrobili podrobnějšímu zkoumání. Menu nabízí předkrmy, jako hlavní jídla pizzy alias placky, saláty, dezerty a domácí zmrzliny – vše vyrobeno ze surovin dodávaných místními farmáři a výrobci, kteří jsou uvedeni na menu.

Union Jacks 5+

V nápojové nabídce figurují vína vyráběná v Anglii, anglické pivo či typické anglické míchané drinky. Byli jsme připraveni si objednat a přesně v tu chvíli se u nás také objevila obsluha, která opět potvrdila, že co se týče personálu v Jamieho restauracích, nelze mu nic vytknout. Po krátkém povídání, kdy nás náš obsluhující seznámil s konceptem restaurace se nás jen tak mimochodem zeptal, odkud jsme do restaurace přicestovali. Samozřejmě jsme dvojhlasně hrdě prohlásili, že z České republiky. Ale jaké to bylo pro nás překvapení, když na nás náš obsluhující spustil česky a začal vysvětlovat, že pochází z Austrálie a velká část jeho rodiny žije v Čechách, kde i on strávil nějaký čas a naučil se tam česky. Stále trochu v šoku z toho jak je svět malý, jsme si tedy v Anglii objednali česky.

Jako předkrm jsme vybrali mušle Bloody Mary.

Union Jacks 7+

Terinu ze šunky, celeru a ředkviček.

Union Jacks 8+

Jako hlavní jídlo jsme zvolili pizzu „old spot“ s pečeným vepřovým masem z ramene, kdoulemi, bramley omáčkou, křupavými vepřovými výpečky a řeřichou.

Union Jacks 2+

Pizzu „chilli freak“ s šesti variacemi chilli, drcenými rajčaty, rukolou, mátou a citronem, doprovázené sklenkou tvarohového sýra na utlumení pálivosti chilli.

Union Jacks 10+

Dále jsme si objednali salát coleslaw, dle receptury šéfkuchaře.

Union Jacks 1+

Jako sladkou tečku nakonec hořký čokoládový mousse „Garrybaldy“ se sušenkou.

Union Jacks 11+

Zmrzlinu eton mess.(+ fotka s tvarohovým sýrem, který patřil k pizze „chilli freak“)

Union Jacks 18+

I když nám asi nebudete věřit, předkrmy nám na stůl donesla další členka personálu restaurace, která taktéž mluvila česky a sdělila doplňující informace k našemu výběru pokrmů. Takže jak vidíte, cizí jazyk v této restauraci opravdu není zapotřebí a s trochou štěstí narazíte na dva obsluhující, co mluví plynně česky. A teď zpět k jídlu. Předkrmy byly báječné, zejména mušle Bloody Marry – vynikající souhra chutí mušlí a Bloody Marry nás ohromila tak, že jsme se nemohli dočkat dalšího chodu. Pizzy nám na stůl servírovali zanedlouho po předkrmech.

 Union Jacks 9+

Jak nám bylo sděleno, receptura těsta těchto pizz je výsledkem několikaleté tvrdé práce šéfkuchaře Chrise Bianca.

 Union Jacks 20+

Samotný proces výroby těsta i jeho následného zpracování má striktní a jasná pravidla, kdy například těsto na pizzy kyne přesně 18 hodin – ne víc, ne míň. Pizzy se pečou se v pecích vytápěných dřevem při co nejvyšší teplotě a i díky tomu všemu jsou lahodně křehké s báječně křupavou kůrkou. Pizzy tedy byly taky na jedničku – propečené tak akorát a veškerá kombinace surovin se k sobě skvěle hodila. Akorát pizza „chilli freak“ není pro žádná ořezávátka a když píšeme, že pálila, pak opravu pálila. Nicméně, po pomazání pizzy tvarohovým sýrem, který k ní byl servírován, se pálivost chilli stala únosnou a zbytek pizzy tak byl vychutnán bez slz v očích. Po pizzách jsme si vychutnali objednané míchané drinky a nezbývalo než se těšit na dezert. Zmrzlina byla servírovaná v krásném mosazném pohárku ozdobená sušenkou a čokoládový mousse byl podáván v hrníčku. Obojí opět předčilo naše očekávání a spokojeni s naším výběrem a kvalitou objednaného jídla jsme strávili ještě pár příjemných chvil povídáním si s příjemnou obsluhou a šéfkuchařem Chrisem Biancem, který po celou dobu naší návštěvy bedlivě sledoval přípravu jídel a sám se také neváhal zapojit do díla. Je to milý usměvavý chlapík, kterému se jistě podaří z restaurace Union Jaks udělat stejně tak věhlasnou restauraci jako z jeho restaurace Pizzeria Biuanco ve Phoenixu, Arizoně. Zatím k tomu dle našeho názoru má dobře nakročeno.

 Union Jacks 13+

Co se týče interiéru restaurace, ten odpovídá trendům dnešní doby. Restaurace je zařízena velmi jednoduše, působí vzdušně a přitom útulně. V budoucnu má být zprovozněno i spodní patro, které v současné době slouží k zaškolování personálu.

Union Jacks 6+

Přejeme Jamiemu i Chrisovi, aby se jim dařilo a vám všem, co jste tuto restauraci ještě nenavštívili, ji vřele doporučujeme.

 Union Jacks 3+

 

SdíletFacebookGoogle+TwitterEmailDiggLinkedInflattrPinteresttumblrRedditStumbleUponbuffer