Jamie_Oliver_Press_PhotoJamie Oliver facbinstatwitGooglePlus-Logo-02Food Tube Logo

Jamie Oliver začal vařit v osmi letech v restauraci svých rodičů The Cricketers v Claveringu v Essexu. Po dokončení školy se začal věnovat cateringu, který jej zavedl do restaurace Neal Street Restaurant v Londýně a později do The River Café, kde ho objevil televizní produkční tým.

Jeho televizní a vydavatelská kariéra začala v roce 1999 seriálem o šéfkuchaři bez čepice (Naked Chef). Od té doby Jamie založil restauraci Fifteen v Londýně, změnil stravování v britských školách a způsobil převrat v domácím vaření.

Jamieho charitativní organizace Nadace Jamieho Olivera (Jamie Oliver Foundation) si klade za cíl změnit lidem život díky vaření. Nadace řídí Fifteen Restaurant Group, která pomáhá mladým znevýhodněným lidem stát se šéfkuchaři, a Střediska ministerstva jídla (Ministry of Food Centers), kde si lidé ve Velké Británii i v jiných zemích mohou osvojit základní kuchařské dovednosti. Nadace Jamieho Olivera v současné době vytváří školící plány pro kuchařky ve školních kuchyních a pracuje na projektu školních kuchyněk pro základní školy.

Jamie se také věnuje projektu Umění domácího vaření (Home Cooking Skills), kurzu pro střední školy zakončeného zkouškou úrovně BTEC. Jamieho úspěšné podnikání zahrnuje řetězec centrálních městských restaurací nazvaných Jamie´s Italian, celou řadu potravinářských i jiných výrobků a prodejní síť Jamie at Home, díky které ve Velké Británii vytvořil přes tři tisíce nových pracovních míst. Jamie píše nejen pro britská, ale i pro světová nakladatelství a pro vlastní časopis Jamie Magazine. Jamie žije spolu se svou ženou Jools a s dětmi v Londýně a v Essexu.

 

DJ BBQ with a cowChristian Stevenson – DJ BBQ facbinstatwitGooglePlus-Logo-02Food Tube Logo

DJ a skvělý BBQ kuchař z hlubokého amerického Jihu, který žije a dýchá jak vařením, tak bavením lidí.

Rád vymýšlí vlastní slova, takže po přečtení BBQ kuchařky si taky obohatíte slovník o pár novotvarů tohohle šílence.

Christian Stevenson je mužem mnoha talentů a je také, mimo jiné, gastro sloupkařem pro magazín FHM. Za svůj pořad RAD na Kanálu 5 v UK získal ocenění (Britské akademie filmového a televizního umění) BAFTA.

Má za sebou úspěšnou kariéru v rádiu, videohrách i ve filmech a jeho fantastická jídelní dodávka v Brightonu byla roku 2013 zvolena „Nejlepší BBQ boudou“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JemmaJemma Wilson - Cupcake Jemma instatwitGooglePlus-Logo-02Food Tube Logo

Je rozkošná, svůdná a supertalentovaná dívka.

Jemma vede cukrárnu jménem Crumbs & Doilies, a opravdu není pochyb o tom, že je skutečný cukrářský profík – kvalita jejích dortů a moučníků je prostě mimořádná. Jsou až směšně dobré, dobré tak, že vám málem způsobí srdeční zástavu, a ona je navíc vynikající v tom, jak vám svým přátelským a přímočarým způsobem vysvětlí, jak je dělá – od těch základních, opravdu nejzákladnějších receptů s chytrými tipy až po ty úchvatné, výstavní kousky, kdy neuvěříte, že jste je opravdu udělali vy.

A navíc vám prozradí všechna ta veledůležitá tajemství, což vás okamžitě přiměje k tomu, abyste se do těch úžasných věcí pustili sami doma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerryann with her son

Kerryann Dunlop instatwitGooglePlus-Logo-02Food Tube Logo

Je úžasná, bývalá studentka Jamieho projektu Fifteen.

Kerryann vždycky milovala vaření. Odmalička v televizi koukala na každý pořad o vaření (její favoritkou byla vždycky Delia!) a když začal program Food Network, bylo to pro ni jako Vánoce. Pořád byla v kuchyni a dívala se, co to máma a babička vaří, a od nich se naučila vařit.

Vyrostla na domácím vaření a byla to máma a babička, které ji ukázaly, že je bezpochyby možné uvařit dobré jídlo i za málo peněz.

Od té doby, co má Kerryann děti, vaří opravdu rodinná jídla – nechce je krmit hotovkami a průmyslově zpracovanými věcmi, chce jim dávat to, co jedla u mámy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SdíletFacebookGoogle+TwitterEmailDiggLinkedInflattrPinteresttumblrRedditStumbleUponbuffer