9780718179182_FoodTubeDJBBQ_CZ_JKT-maly

BBQ – KUCHAŘKA

Připravujeme pro Vás novou knihu o grilováni od DJ BBQ  z produkce Jamie Oliver`s FOOD Tube. Christian Stevenson aneb DJ BBQ muž mnoha talentů, je americký DJ a jižanský mistr barbecue, který žije jen proto, aby vařením pobavil.

Jamies15Min_CZ obalka.indd

Kuchařka Jamieho Olivera vás naučí vařit bleskově rychlá jídla pro pracovní dny

Knižní novinka vychází 7. října 2013 pod názvem „Jamie Oliver – 15 minut v kuchyni”. Slavný kuchař se v ní tentokrát snaží pomoci všem lidem, kteří si chtějí uvařit rychlá a zdravá jídla do 15 minut.
Nová kuchařka Jamieho Olivera tak volně navazuje na jeho předchozí úspěšný titul „Jamie Oliver – 30 minut v kuchyni“. Kniha čtenáře naučí vařit v každodenních podmínkách na konci pracovního dne, kdy je potřeba připravit rychlé a zdravé hlavní jídlo, které nakrmí celou rodinu. „Kniha je zcela a úplně věnována tomu, co vy, tedy veřejnost, chcete – bleskově připravené chutné a výživné jídlo na každý den,“ dodává Jamie Oliver.
Jídla v knize splňují téměř nemožné zadání. Jsou zároveň nutričně a chuťově vyvážená, nezávisí na drahých surovinách a jejich příprava je bleskově rychlá. Recepty jsou načasovány asi na 15 minut přípravy, i začátečníkům ale umožní připravit skvělé jídlo na konci vytíženého pracovního dne.
Průměrná cena chutného a nutričně vyváženého jídla připraveného podle receptů z knihy se pohybuje okolo 110 Kč na osobu. Každá jednotlivá porce pak obsahuje zhruba 580 kalorií a obsahuje maximálně vyvážený poměr živin.
Recepty jsou rozděleny do 9 hlavních kapitol podle typu jídla – kuře, hovězí, vepřové, jehněčí, ryby, těstoviny, polévky a sendviče, zelenina, snídaně. Řada receptů je vegetariánských, takže se úplně obejdou bez masa.
„Nápady jsem čerpal z celého světa a snažil se o chutě, které máme v oblibě snad všichni. Pohrál jsem si s klasickými jídly jako je kuře, steak nebo těstoviny, inspiroval se pouličními pochoutkami z Asie, skvělou chutí a vůní marockých lahůdek, vymakal jsem famózní saláty a ještě spoustu dalšího,“ popisuje široký záběr knihy sám Jamie Oliver.

Překlad českého vydání dostala na starost zkušená autorka kuchařek a novinářka píšící o jídle Jitka Rákosníková. Kuchařka „Jamie Oliver – 15 minut v kuchyni“ vychází 7. října 2013 v prvním českém vydání. Kniha má 288 stran a obsahuje více než 100 receptů s úžasnými fotografiemi Olivera Loftuse. Doporučená prodejní cena knihy je 649,- Kč –  7. říjen 2013.
obalka_propagace.indd
Kuchařka Jamieho Olivera ukazuje britskou kuchyni v moderní a atraktivní podobě

Hravý šéfkuchař Jamie Oliver vás svými recepty v knize Moje Velká Británie pozve na snídani, k nedělnímu obědu, na čaj o páté i do britské hospody.Kuchařka obsahuje více něž 130 receptů a najdete v ní řadu malých jídel, nejrůznější úpravy masa, ale i zeleninová jídla, saláty a dezerty.

Všechny recepty mají autorův nezaměnitelný styl a hlavně lehkost, se kterou vtáhnou do děje všechny domácí kuchaře, a to i ty nesmělé. Jamie Oliver v kuchařce udělal všechno proto, aby dokonale rozprášil jakékoliv pochybnosti o kráse britské kuchyně. Ještě nikdy nebylo tak snadné se do ní zamilovat.

Jamie Oliver 30 minut v kuchyni

 Revoluční přístup k rychlému vaření chutných jídel

 

Jamie ve svém novém počinu, kuchařce „Jamie Oliver 30 minut v kuchyni“, si ale nastavil ještě odvážnější metu – do magické půlhodiny, jež je pro spoustu lidí maximálním časem, který jsou ochotní vaření věnovat, vměstnal kompletní menu. A proto i vy, kdo se vrátíte domů po dlouhém dni v práci budete postupem podle Jamieho receptů schopni do 30 minut servírovat nejen jeden chod, ale kompletní menu.

Jak je to možné?

„Nejde o slevování z kvality. Kouzlo spočívá v organizaci práce, její rychlosti a také uplatnění vychytávek a triků, o které se s čtenáři rád podělím. Pak dokážete během chvilky na stůl položit talíře plné neskutečně dobrého jídla,“ vysvětluje Jamie Oliver. „Tenhle styl vaření chytře využívá každou minutku, je to přitom velká zábava a kuchyně se opět stává místem k práci, pro kterou byla stvořena,“ dodává hvězdný šéfkuchař.Zbrusu nová kuchařka vás naučí uvařit 50 kompletních menu složených ze tří až čtyř samostatných jídel, které k sobě perfektně pasují. Jamie Oliver v nich kombinuje předkrmy, saláty, hlavní jídla a samozřejmě i dezerty. K některým receptům doplňuje i vhodný výběr vína či piva, nebo přidá recept na osvěžující nápoj.

Pokud si teď myslíte, že něco takového může zvládnout jen profík, ale vy rozhodně ne, Jamie vás přesvědčí, že si máte víc věřit. „Možná si myslíte, že to nedokážete, ale já vám slibuju, že ano. Každé z 50 menu ve své knize jsem pečlivě popsal, takže si nad postupy nebudete muset lámat hlavu,“ ujišťuje šéfkuchař.

SdíletFacebookGoogle+TwitterEmailDiggLinkedInflattrPinteresttumblrRedditStumbleUponbuffer